Hozzavalok
- 50 dkg sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
- só, bors
- 2 dl tejföl
- 1 k.k. liszt
- Zsemlegaluska :
- 3 nagy szikkadt zsemle
- 2 tojás
- liszt amennyit felvesz
- 1-2 dl tej
- só
- kevés vegeta (elhagyhato)
- petrezselyemzöld
Elkeszites
A húst apróra felkockázzuk
A hagymát megpucoljuk és felaprózzuk
A hagymát az olajban üvegesre pároljuk, utána hozzaadjuk a húst és együtt is pároljuk, ameddig a hús kifehéredik
Hozzatesszük a füszereket : sót,borsot, fűszerpaprikát, jol összekeverjük, és felöntjük annyi vizzel , hogy éppen csak ellepje
Közepes tűzön puhára pároljuk
A lisztet csomomentesre keverjük egy kevés vizzel,hozzatesszük a tejfölt, és a paprikást behabarjuk vele
1-2 percig még főzzük együtt...
Zsemlegaluska :
A zsemléket apró kockára vágjuk,és a sütőben kevesset megpiritjuk
Utána beáztatjuk a tejbe és hagyjuk állni kb. 15 percet
Hozztesszük a sót,borsot,vegetát,a tojásokat, es utána adagolva a lisztet is, ameddig egy galuskaszerü masszát kapunk
Lobogó, sós vizbe szaggatjuk a galuskát,amikor feljöttek a tetejére, akkor 1-2 percig még hagyjuk és utána leszűrjük...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése