Hozzavalok
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1, 5 dl étolaj
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál kókusz
- Krém :
- 4 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 12 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- A belocsoláshoz :
- 0, 3 dl tej
- 1 teáskanál kakaópor
- Tetejére :
- csoki reszelek
Elkeszites
A vajat a cukorral összekavarjuk, majd a tejet és tojásokat is beledolgozzuk.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tesibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A tejet, a cukrot, a vajat és a grízt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük, forrástól számítva még 3 percen át főzzük, folyamatos kavargatás mellett.
Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket
A langyosra hűtött piskótát belocsoljuk a kakaós tejjel és rákenjük a krémet.
Csokireszelekkel mgszórjuk...
A tetejére csokibevonatot is tehetünk.
22 dkg tejcsokoládé, 5 evőkanál tej, 1 teáskanál vaj
A csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a tejet és a vajat, elkenjük a kókuszos réteg tetején. A sütit legalább 2 órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése