2016. február 4., csütörtök

BOUNTY SZELET



Hozzavalok


  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1, 5 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 sütőpor
  • 1 evőkanál kókusz
  • Krém :
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • A belocsoláshoz :
  • 0, 3 dl tej
  • 1 teáskanál kakaópor
  • Tetejére :
  • csoki reszelek

Elkeszites


A vajat a cukorral összekavarjuk, majd a tejet és tojásokat is beledolgozzuk. 
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük.
 Sütőpapírral bélelt tesibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A tejet, a cukrot, a vajat és a grízt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük, forrástól számítva még 3 percen át főzzük, folyamatos kavargatás mellett.
Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket
 A langyosra hűtött piskótát belocsoljuk a kakaós tejjel és rákenjük a krémet.
Csokireszelekkel mgszórjuk...

A tetejére csokibevonatot is tehetünk.
 22 dkg tejcsokoládé, 5 evőkanál tej, 1 teáskanál vaj
 A csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a tejet és a vajat, elkenjük a kókuszos réteg tetején. A sütit legalább 2 órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése