Forras : http://www.limarapeksege.hu/2009/12/lebbencsleves.html...
Hozzavalok
- 1 kissebb fej hagyma
- 3 ek. olaj
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 4 közepes krumpli
- 1/2 kk. örölt kömény
- só bors, kalocsai pirospaprika ( izlés szerint)
- keves vegeta (elhagyhato)
- 20 dkg lebbencstészta (nálam gyermei kockatészta)
Elkeszites
A hagymát apróra vágom
A sárgarépát,petrezselymet, krumplit,kockára
Az olajon világosbarnára pirítom a tésztát
Beledinsztelem a vöröshagymát,meghintem pirospaprikával
Hozzáadom a felkockázott sárgarépát,petrezselymet
Felengedem kb. 3 liter vizzel, sózom, borsozom, a köményt is beleteszem, és a vegetát (elhagyhato)
Amikor a zöldség picit megpuhult, hozzateszem a felkockázott krumplit
Ha szükséges, akkor még fűszerezem
Takarékon készre főzöm...
Lebbencstészta házilag :
1 db tojás (nagyobb) Kb. 10 dkg finomliszt A tojást egy tálkába ütjük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy, se túl kemény. Kb. 3 mm vastagra nyujtjuk. Közepes méretű rombuszokra vágjuk. Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése