2014. december 4., csütörtök

FASIRT PARADICSOMSZÓSSZAL

A fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. Fűszerekkel ízesített, tojással és vízben áztatott zsemlével egybegyúrt, általában vagdalt sertéshúsból, illetve darált sertéshúsból készített, kisebb-nagyobb húspogácsa. Magyarországon olajban vagy zsírban sütik, de a világ más tájain roston vagy grillezve is készül Magyarországon sokféleképpen nevezik, vagdalt, húspogácsa, hamburger néven is ismerik ezt a többnyire apróra vágott vagy ledarált, sertés-, marha- vagy pulykahúsból készült ételféleséget.Az egyik legnépszerűbb feltét főzelékekhez...

Forras : innen...

Hozzavalok

  • Fasirthoz :
  • 0, 5 kg sertescomb
  • 2 db nyers krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 szelet fehér kenyér
  • so, bors,
  • 1 tojás
  • olaj a kisuteshez
  • Paradicsomszosz :
  • 0, 5 l suru paradicsomle
  • keves viz
  • olaj
  • 1 evokanal liszt
  • keves cukor(ez el is hagyhato)
  • so
Elkeszites

 A hust kockakra vagom es ledaralom a,,szinten kockakra vagott krumplival,hagymaval,fokhagymaval es vegul a vizben aztatott es jol kicsavart kenyerrel
Fuszerezem,soval,borssal...ha hignak talaljuk a masszat,akkor keves zsemlemorzsat adunk hozza
Gombocokat formazok,kisse ellapitom oket a tenyeremmel
Olajban,kozepes langon megsutom
Elkeszitem a paradicsomszoszt
Az olajbol amiben a fasirt sult,3 kanalnyit egy edenyben teszek es hozza keverem a lisztet
Csak addig forrositom amig az olaj habozni kezd
Akkor hozza toltom a paradicsomlevet es keves vizet,es jol elkeverem
Sozom,es cukrozom izles szerint
Addig keverem lassu tuzon,ameddig besurusodik (olyan surusegure keszitsuk ahogy nekunk tetszik,lehet surubb es lehet higabb...akkor meg vizzel potoljuk)
En,hejaban fott, es olajban forgatott krumplival talaltam
Lehet talalni ,csigatesztaval,makaronival,nokkedlivel....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése