2014. december 2., kedd

KRUMPLIGOMBOC LEVES


Hozzavalok

  • Leveshez :
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisdarab zellergumo
  • 1 kis fej hagyma
  • so, bors, piros paprika
  • zöldpetrezselyem
  • olaj
  • 1 leves kocka (elhagyhato)
  • Gombochoz :
  • 4 db kozepes krumpli
  • 1 tojás
  • liszt
Elkeszites

 Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk
Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk
Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozzaadjuk a tojast es annyi lisztet,hogy sem tul puha,sem kemeny ne legyen
A zoldseget megpucoljuk,megmossuk es felszeleteljuk
A hagymat kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk a hagymat,hozzaadjuk a zoldsegeket,a leves kockat,sozzuk,borsozzuk,hozzaadjuk a piros paprikat is
Felontjuk a krumpli levevel,ha nem eleg,akkor vizzel potoljuk
Amikor a zoldsegek megpuhultak,a krumplis masszabol kisszebb gombocokat formazunk es a levesbe fozzuk
Amikor megnottek,es feljottek a leves tetejere akkor a leves kesz van
A vegen megszorjuk petrezselyemmel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése