Hozzavalok
- Leveshez :
- 4 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kisdarab zellergumo
- 1 kis fej hagyma
- so, bors, piros paprika
- zöldpetrezselyem
- olaj
- 1 leves kocka (elhagyhato)
- Gombochoz :
- 4 db kozepes krumpli
- 1 tojás
- liszt
Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk
Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk
Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozzaadjuk a tojast es annyi lisztet,hogy sem tul puha,sem kemeny ne legyen
A zoldseget megpucoljuk,megmossuk es felszeleteljuk
A hagymat kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk a hagymat,hozzaadjuk a zoldsegeket,a leves kockat,sozzuk,borsozzuk,hozzaadjuk a piros paprikat is
Felontjuk a krumpli levevel,ha nem eleg,akkor vizzel potoljuk
Amikor a zoldsegek megpuhultak,a krumplis masszabol kisszebb gombocokat formazunk es a levesbe fozzuk
Amikor megnottek,es feljottek a leves tetejere akkor a leves kesz van
A vegen megszorjuk petrezselyemmel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése