Hozzavalok
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1/2 bögre olaj
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sutopor
- 1 csapott evőkanál kakao
- Tetejére :
- 0, 5 bögre porcukor
- 0, 5 bögre kokuszreszelek
- 1 bögre tejszin (nem főzős )
Elkeszites
1 bögre = 2,5 dl
A tojasokat a cukorral,es a vaniliaval habosra kavarjuk
Hozza keverjuk az olajat
Utana,felvaltva, hozza adagoljuk a tejet es a sutoporral elkevert lisztet
A teszta háromnegyed részét,kiolajozott es lisztezett tepsibe simitjuk
A megmaradt negyed részébe beleszorjuk a kakaot es jol elkeverjuk
Majd a feher tesztara ontjuk,es eligazitjuk egy fogpiszkaloval márványosra
A tetejet megszorjuk a cukorral osszekevert kokuszreszelekkel
Elomelegitett,kozepmeleg sutobe megsutjuk
Amikor kivesszuk a sutobol,akkor, azonnal meglocsoljuk a tejszinnel,es hagyjuk kihulni
Nem kell felni,hogy tul sok a tejszin...a teszta szep lassan magaba szivja,es a suti finom puha lesz...
Ajanlatos nagyobb tepsibe sutni,hogy a teszta ne legyen tul magas,hogy a tejszint jol felszivja...
Nekem eleg magasra sikerult,de igy is finom lett...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése