Hozzavalok
- 0,5 kg sertéskaraj
- so,bors
- Panirozashoz :
- liszt,tojas,zsemlemorzsa
- Tepsis krumplihoz :
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- so,bors,keves vegeta
- olaj
Elkeszites
A karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk
Sozzuk,borsozzuk izles szerint
Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk
Bő olajban kisutjuk...az olaj ne legyen nagyon forro,mert akkor a panir hamar megbarnul es a kozepe nem sul at
Sutes utan papirtorlore szedjuk
Meleg helyen tartjuk
A tepsis krumplihoz,a krumplit meghamozzuk,felszeleteljuk mint a szalmakrumplihoz
A hagymat megpucoljuk es kockakra vagjuk
A fokhagymat aprora zuzzuk
A felszeletelt krumplit,hagymat,fokhagymat egy talba tesszuk es,a fuszerekkel,soval,borssal,vegetaval jol osszekeverjuk
Egy tepsit kiolajozunk,es a krumplit belesimitjuk
Alufoliaval beboritjuk es elomelegitett sutobe tesszuk
Amikor a krumpli megpuhult,a foliat eltavolitjuk es meg hagyjuk sulni,ameddig egy picit pirulni kezd....aki szereti hagyhatja pirossabbra is sulni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése