Hozzavalok
- 1, 5 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- so, bors, piros paprika
- 1 leves kocka
- olaj a hagyma parolasahoz
- Nokedli :
- 1 nagy tojas, vagy 2 darab kis tojas
- liszt
Elkeszites
A hagymat aprora vagom
A krumplit meghamozom es kockakra vagom
A hagymat olajon uvegesre parolom,hozza adom a felkockazott krumplit es egyutt is parolom nehany percig
Fuszerezem,soval,borssal,piros paprikaval,hozza teszem a leves kockat is
Felontom annyi vizzel,hogy jol ellepje
Kozepes tuzon fozom
Kozben elkeszitem a nokedlit
A tojast egy villaval felverem,es, annyi lisztet keverek hozza,hogy egy kozepes surusegu massza legyen
Egy edenyben vizet forralok es,egy kiskanallal apro nokedliket szaggatok a fovo vizben
Amikor feljonnek a viz tetejere,akkor leszurom
Amikor a krumpli is megpuhult,hozza keverem a kifott nokedlit...
Aki szereti,keves fokhagymat is tehet a krumplihoz Lehet baberlevellel,komennyel is kesziteni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése