2015. január 7., szerda

KRUMPLI TOKÁNY NOKEDLIVEL


Hozzavalok

  • 1, 5 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • so, bors, piros paprika
  • 1 leves kocka
  • olaj a hagyma parolasahoz
  • Nokedli :
  • 1 nagy tojas, vagy 2 darab kis tojas
  • liszt

Elkeszites

 A hagymat aprora vagom
A krumplit meghamozom es kockakra vagom
A hagymat olajon uvegesre parolom,hozza adom a felkockazott krumplit es egyutt is parolom nehany percig
Fuszerezem,soval,borssal,piros paprikaval,hozza teszem a leves kockat is
Felontom annyi vizzel,hogy jol ellepje
Kozepes tuzon fozom
Kozben elkeszitem a nokedlit
A tojast egy villaval felverem,es, annyi lisztet keverek hozza,hogy egy kozepes surusegu massza legyen
Egy edenyben vizet forralok es,egy kiskanallal apro nokedliket szaggatok a fovo vizben
Amikor feljonnek a viz tetejere,akkor leszurom
Amikor a krumpli is megpuhult,hozza keverem a kifott nokedlit...

 Aki szereti,keves fokhagymat is tehet a krumplihoz Lehet baberlevellel,komennyel is kesziteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése