Hozzavalok
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál zsir
- 1 tojas
- 1 k.k. cukor
- 1, 5 dkg friss élesztő
- 1 kis doboz tejföl
- 0, 5 dl tej
- 1 tasak sutopor
- Toltelekhez:
- 40 dkg darált dio
- 30 dkg cukor
- vaniliás cukor
- baracklekvár
- Csoki máz:
- 25 dkg porcukor
- 3 evokanal kakao
- 4 evőkanál olaj
- 5-6 evőkanál lobogo forro viz
Elkeszites
Az elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral
Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor
Addig gyurjuk ameddig az edenytol elvalik es a kezunkrol is
Pihentetjuk legalabb 1 orat
Addig elkeszitjuk a tolteleket,a daralt diot osszekeverjuk a cukorral,es a vaniliaval
Utana 3 egyforma cipot formazunk
Egy tepsit kizsirozunk es lisztezunk
Az elso cipot kinyujtjuk es a tepsibe helyezzuk,megkenjuk baracklekvarral es megszorjuk a dios toltelek felevel
Rahelyezzuk a masodik kinyujtott cipot,es szinten megkenjuk baracklekvarral es a maradek dios toltelekkel
Erre simitjuk a harmadik kinyujtott cipot
Egy villaval megszurkaljuk,hogy sules kozben a levego tudjon tavozni,es ne puposodjon fel
Legalabb egy fel orat pihentetjuk,majd elomelegitett,kozepes homersekletu sutoben megsutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a mazat
A porcukrot a kakaoval jol elkavarjuk,hozza keverjuk az olajat is,majd kanalankent a forro vizet
Azonnal a kihult tesztara simitjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése