2015. január 2., péntek

DIÓS ZSERBÓ


Hozzavalok

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsir
  • 1 tojas
  • 1 k.k. cukor
  • 1, 5 dkg friss élesztő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 0, 5 dl tej
  • 1 tasak sutopor
  • Toltelekhez:
  • 40 dkg darált dio
  • 30 dkg cukor
  • vaniliás cukor
  • baracklekvár
  • Csoki máz:
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evokanal kakao
  • 4 evőkanál olaj
  • 5-6 evőkanál lobogo forro viz

Elkeszites

 Az elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral
Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor
Addig gyurjuk ameddig az edenytol elvalik es a kezunkrol is
Pihentetjuk legalabb 1 orat
Addig elkeszitjuk a tolteleket,a daralt diot osszekeverjuk a cukorral,es a vaniliaval
Utana 3 egyforma cipot formazunk
Egy tepsit kizsirozunk es lisztezunk
Az elso cipot kinyujtjuk es a tepsibe helyezzuk,megkenjuk baracklekvarral es megszorjuk a dios toltelek felevel
Rahelyezzuk a masodik kinyujtott cipot,es szinten megkenjuk baracklekvarral es a maradek dios toltelekkel
Erre simitjuk a harmadik kinyujtott cipot
Egy villaval megszurkaljuk,hogy sules kozben a levego tudjon tavozni,es ne puposodjon fel
Legalabb egy fel orat pihentetjuk,majd elomelegitett,kozepes homersekletu sutoben megsutjuk
Hagyjuk kihulni
Elkeszitjuk a mazat
A porcukrot a kakaoval jol elkavarjuk,hozza keverjuk az olajat is,majd kanalankent a forro vizet
Azonnal a kihult tesztara simitjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése