Hozzavalok
- Tesztahoz :
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojas sargaja
- 1 dl tejfol
- 1 sutopot
- 10 dkg zsir
- Turotoltelek :
- 50 dkg tehenturo
- tejfől (kb. 2 jo evoknal)
- cukor (izles szerint)
- 2 tojas sargaja
- 1 tasak vanilias puding (fozos)
- Tojashab :
- 20 dkg porcukor
- 4 tojasfeherje
- baracklekvar
Elkeszites
A teszta hozzavaloit gyurjuk ossze,ha kemeny,akkor potoljuk keves tejfollel
Addig gyurjuk ameddig nem ragad a kezumkhoz
Kinyujtjuk,es egy kiolajozott,lisztezett tepsibe simitjuk
Felig megsutjuk
Kozben elkeszitjuk a turotolteleket
A turot osszedolgozzuk a cukorral,tejfollel,a tojasok sargajaval,es a vanilia pudingporral
Amikor a teszta felig megsult,megkenjuk baracklekvarral
Erre simitjuk a turotolteleket,es visszatesszuk a sutobe, kozepes tuznel sutjuk
Felverjuk a négy tojasfeherjet a porcukorral kemeny habbá
Amikor a teszta szinte keszre sult,akkor ratesszuk a tojashabot es vissza tesszuk megint a sutobe,alacsony fokozaton,hogy a hab inkabb szaradjon mint suljon
Amikor a teteje pirulni kezd akkor kivesszuk
Hagyjuk kihulni,es vizes kessel szeleteljuk...
A turotoltelekhez tehetunk reszelt citromhejat,vaniliat,mazsolat....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése