Hozzavalok
- 0, 5 kg lencse
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
- fustolt oldalas, csulok...
- tárkony
- so, bors
- ecet(izles szerint)
- rántáshoz:
- 3 evokanal olaj
- 1 evokanal liszt
- pirospaprika
Elkeszites
Eloszor megfoztem a fustolt hust
Felkockaztam a hagymat,fokhagymat,sargarepat
A hust amiutan megfott,kiszedtem,es a leveben megfoztem a lencset,hagymat,fokhagymat,sargarepat...tettem bele sot,borsot,tarkonyt
Ha kell,akkor meg vizzel potoljuk
Amiutan a zoldseg is megfott,elkeszitettem a rantast
Az olajon vilagosra piritottam a lisztet,a tuzrol levettem es hozza kevertem a piros paprikat
Felontottem keves hideg vizzel,csomomentesre kevertem es a leveshez adtam
Ekkor tettem bele a megfott hust,csont nelkul
Nehany percig meg foztem,es a legvegen eceteztem izles szerint...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése