2015. május 28., csütörtök

TÁRKONYOS KRUMPLILEVES


Hozzavalok


  • 1/2 kg füstöl oldalas vagy csülök
  • 1 kg krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • so,bors,piros paprika
  • tárkony
  • 1 leves kocka (elhagyhato)
  • olaj
  • 1 evokanal liszt

Elkeszites


A hust felteszem foni, amikor felfott,akkor a vizet leontom rola, es ujra vizet ontok ,majd vissza teszem foni
Amikor megfott,kiveszem a hust es felreteszem
A krumplit kockakra vagom, a sargarepat szeletelem ,es a hagymat is aprora vagom
Egy keves olajon megfuttatom a hagymat,hozza adom a sargarepat,felontom a visszamaradt hus levevel es foni teszem, ha szukseges,akkor vizzel potolom
Amikor a sargarepa felig megpuhult, hozza adom a felkockazott krumplit, sozom,borsozom,bele teszem a leves kockat es puhara fozom
Beleteszem a megfott hust
Elkeszitem a rantast
Az olajban elkeverem a lisztet, es megpiritom,csak annyira,hogy szint kapjon
Hozza keverem a piros paprikat, felontom keves hideg vizzel,csomomentesre keverem, es a leveshez adom, a tarkonyt is most teszem hozza
Nehany percig még hagyom főni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése