2015. május 25., hétfő

HABOS MÁKOS SÜTI


Hozzavalok


  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3  evőkanál tejföl
  • 10 dkg zsir vagy 15 dkg margarin
  • 1 tasak sutopor
  • Mák toltelek :
  • 30 dkg  mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1/5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evokanal buzadara
  • Hab :
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • meggylekvár

Elkeszites


Elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsírral
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, tejfölt 
Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk
Egy kizsirozott,lisztezett tepsibe simitjuk,es, előmelegített sütőben kis lángon sütjük nagyjából 12 percig
Elkészítjük a máktölteléket
A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a mákot, a citromhéjat és a cukrot. Majd hozzákeverjük a grízt
Az elősütött tésztalapot megkenjük meggylekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. A sütit visszatesszük a sütőbe még kb. 5 percig
Közben elkészítjük a habot
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben a cukrot is beledolgozzuk. A habot addig verjük, amíg kemény, fényes habot kapunk. 
A habot rásimítjuk a máktöltelékre, újra visszatesszük a sütőbe, s kicsi lángon 10 percig sütjük illetve szárítjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése