Hozzavalok
- 30 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg zsir vagy 15 dkg margarin
- 1 tasak sutopor
- Mák toltelek :
- 30 dkg mák
- 20 dkg porcukor
- 1/5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evokanal buzadara
- Hab :
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- meggylekvár
Elkeszites
Elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsírral
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, tejfölt
Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk
Egy kizsirozott,lisztezett tepsibe simitjuk,es, előmelegített sütőben kis lángon sütjük nagyjából 12 percig
Elkészítjük a máktölteléket
A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a mákot, a citromhéjat és a cukrot. Majd hozzákeverjük a grízt
Az elősütött tésztalapot megkenjük meggylekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. A sütit visszatesszük a sütőbe még kb. 5 percig
Közben elkészítjük a habot
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben a cukrot is beledolgozzuk. A habot addig verjük, amíg kemény, fényes habot kapunk.
A habot rásimítjuk a máktöltelékre, újra visszatesszük a sütőbe, s kicsi lángon 10 percig sütjük illetve szárítjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése