2015. május 26., kedd

LUCSKOS KÁPOSZTA


Hozzavalok

  • 1/2 kg serteshus (lehet comb, karaj)
  • 1 nagyobb fej kaposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 evokanal rizs (elhagyhato)
  • so,bors,piros paprika
  • 1 leveskocka (elhagyhato)
  • 1 evőkanál suritett paradicsom
  • zöld kapor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj a hagyma parolasahoz

Elkeszites


A hust kissebb kockakra vagom
A hagymat is aprora vagom
Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig
Az edenyt lehuzom a tuzrol es, beleteszem a sot,borsot, paprikat, es felontom annyi vizzel,hogy ellepje a hust
Kozben a kaposztat kettobe vagom, a torzsajat eltavolitom, felszeletelem, es a szeleteket nagyobb kockakra vagom
Amikor a hus szinte puha, akkor hozzaadom a kaposztat, rizset, az aprora vagott kaprot, suritett paradicsomot, es a leveskockat
Vizzel potolom, es puhara fozom
Elkeszitem az eresztéket
A lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel, hozzakavarom a tejfolt, teszek bele az etel levebol is, egy keveset, osszekavarom es az etelhez adom
Hagyom meg nehany percig foni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése