Hozzavalok
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 tojas
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- 1 tasak sutopor
- 10 dkg mák
Elkeszites
A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk
Utana az olajat is hozza kavarjuk
Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet
Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk
A massza felet a formaba tesszuk
A masik felebe bele szorjuk a makot...ha sűrű lenne, akkor egy keves tejet teszunk hozza
A makos masszat a feher masszara kanalazzuk
Kozepes langon sutjuk
Fogpiszkaloval ellenorizzuk a sutest
Meg melegen porcukorral megszorjuk....
De nagyon jól néz ki! Mákimádóként vittem is a receptet magammal... :-)
VálaszTörlésKoszi szepen...:)
Törlés