Ez az étel már az ókori Rómában is kedvelt előétel volt. Ma már egész Európában és Amerikában is elterjedt. Leggyakrabban az összetört sárgáját mustárral elkeverve töltik vissza a fehérjekagylókba. De lehet készíteni majonézzel gazdagítva, tejföllel elkeverve, fűszerezve, apróra vágott sonkával, zöldséggel elkeverve. Vagy lazaccal, kaviárral tölteni...
Forras : innen
Hozzavalok
- 0 tojás keményre főzve
- 15 dkg sonka
- 10 dkg vaj
- so, bors, piros paprika
- Majonez:
- 1 tojas
- 2 dl étolaj
- 1 tk.mustar
- tejfol a kesz majonezhez
A tojasokat kemenyre foztem sos vizben,majd hideg vizbe tettem kb,10 percet,hogy a heja konnyebben lejojjon
A sonkat ledaraltam,hozza tettem a tojasok megfott sargajat,a vajat,sot,borsot,paprikat
En tettem bele keves citromlevet de ez kihagyhato...
Habosra kavartam es beletoltottem a fel tojasokba...
Majonezt keszitettem a tojas sargajabol,mustarral es olajjal...
Tettem hozza tejfolt(a tejfol izles szerint)...en tettem bele 4 jo evokanallal...
Egy tal aljaba tettem keves majonezes tejfolt es erre fektettem a toltott tojasokat,a toltelek kerult alulra...
Utana ra kanalaztam a tetejere a tobbi majonezes masszat...
Hutobe tettem...
Lehet disziteni...
Nalam a diszites nem sikerult jol sem a foto,mert sietnem kellett...:(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése