A golflabdánál jellemzően kisebb golyócskák zabkásából, cukorból, kávéból, kakaóból és vajból állnak, amihez időnként vanillincukrot is kevernek. A golyócskák szórócukorban, kókuszreszelékben vagy tortadarában megforgatva kerülnek az asztalra. A frissen gyúrt chokladboll lágy, de fogyasztás előtt általában hűtik egy órát, hogy valamelyest megkeményedjen. Népszerűségét javarészt egyszerű elkészíthetőségének köszönheti....
Forras : innen...
Hozzavalok
- 50 dkg darált keksz
- 15-20 dkg porcukor
- 3 evokanal kakao
- 25 dkg margarin
- tej
- 2 tasak vanilia por
- rum aroma
- kokuszreszelek
A ledaralt kekszet osszekeverni a porcukorral,kakaoval,vinilias cukorral,rum aromaval,a langyosra olvasztott margarinnal es annyi tejjel,hogy egy konnyen formazhato masszat kapjunk,ami nem ragad a kezunkre....
Dionyi golyokat formazunk es kokuszreszelekbe forgatjuk...
Tehetunk meggyet is a kozepebe...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése