2014. október 22., szerda

KOKUSZGOLYO


A chokladboll (fordításban: csokigolyó) egy Svédországban igen népszerű édesség.
A golflabdánál jellemzően kisebb golyócskák zabkásából, cukorból, kávéból, kakaóból és vajból állnak, amihez időnként vanillincukrot is kevernek. A golyócskák szórócukorban, kókuszreszelékben vagy tortadarában megforgatva kerülnek az asztalra. A frissen gyúrt chokladboll lágy, de fogyasztás előtt általában hűtik egy órát, hogy valamelyest megkeményedjen. Népszerűségét javarészt egyszerű elkészíthetőségének köszönheti....

Forras : innen...

Hozzavalok

  • 50 dkg darált keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 3 evokanal kakao
  • 25 dkg margarin
  • tej
  • 2 tasak vanilia por
  • rum aroma
  • kokuszreszelek
Elkeszites

 A ledaralt kekszet osszekeverni a porcukorral,kakaoval,vinilias cukorral,rum aromaval,a langyosra olvasztott margarinnal es annyi tejjel,hogy egy konnyen formazhato masszat kapjunk,ami nem ragad a kezunkre....
Dionyi golyokat formazunk es kokuszreszelekbe forgatjuk...

 Tehetunk meggyet is a kozepebe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése