A magyar eredetet bizonyítja az is, hogy a tisztességes franciasaláta maradékokból és melléktermékekből készül, ehhez primőr alkatrész szinte nem is használható fel. Máskülönben viszont nincs aranyszabály, mindenből lehet franciasaláta, bár azért annyi konvenció lassacskán kialakult, hogy zöldborsó, illetve majonéz elengedhetetlen az elkészítéséhez...
Forras : innen...
Hozzavalok
- sargarepa(murok)
- fehér repa
- zeller
- krumpli
- zoldborso(konzerv vagy fagyasztott)
- so, bors
- 1 leves kocka (a zoldsegek fozesehez)
- 2 tojas sargaja
- olaj
- 1 kis doboz tejföl (elhagyhato)
- ecetes uborka
- mustár
Mennyiseget nem irok,mert nem tudom...
A sargarepabol van tobb...
A sargarepat,feher repat,zellert, foni teszem,1 leves kockaval es keves soval
Amikor felig megpuhult hozza teszem a megtisztitott,egeszben hagyott krumplit(igy a krumplit,nem kell kulon megfozni,es az ize is jobb lesz)
Amikor a zoldsegek kihultek,akkor apro kockakra vagom,hozza adom a zoldborsot(ha fagyasztottat hasznalok,akkor azt is megfozom egy kulon edenyben) a szinten kockakra vagott ecetes uborkat...
Majonezet keszitek
Tojas sargahoz egy teas kanal mustart teszek,elkeverem, majd aprankent,kis mennyisegben adagolom hozza az olajat(kezi mixerrel is lehet)
Ha tobb majonezre van szuksegem,akkor 2-3 tojas sargabol keszitem
A zoldsegeket izles szerint,sozom,borsozom...
Majd vegul hozza keverem a majonezt,es a tejfolt...
Hutobe tenni legalabb 1 orat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése