2014. október 30., csütörtök

AMERIKAI PALACSINTA



Minden országnak megvan a saját jól bevált palacsinta receptje

A sajátunk vékonyra sütött tészta, amit tojásból, liszttel, tejjel, csipetnyi sóval és szódavízzel keverünk ki. Van, aki kevéske sütőport vagy élesztőt kever bele, csipetnyi cukorral vagy olvasztott vajjal teszi még finomabbá. Tölteléke lehet lekvár, cukrozott kakaópor, mazsolás túró, fahéj, de sósan elkészített és darált hússal, spenótos túróval, gombával, zöldségekkel töltött változatát is sokan kedvelik.

Az angolok a palacsintatésztát világos sörrel keverik ki. A németek és franciák élesztővel, sok tojással, nagyon jól és alaposan kikevert tésztát sütnek, majd édes és pikáns töltelékekkel töltik meg. A francia crêpe vékony és ropogós, összehajtva majd felgöngyölve, forró édes, citromos vagy likőrös vajjal megcsorgatva kerül a vendégek elé.

Az oroszok kis kerek bliniket készítenek az élesztős-búzakorpás tésztából, majd tejföllel megkenve, tetején kaviárral fogyasztják, pár korty vodkával leöblítve.
A mexikói tortilla babpürével és hússal van töltve, paradicsom szósszal van megcsorgatva...


Az amerikai palacsinta vastagabb, tésztáját sütőporral vagy szódabikarbónával teszik könnyebbé, majd tálaláskor nyakon öntik juharsziruppal és pár szem bogyós gyümölccsel, vagy ropogósra sütött baconnel szervírozzák...
forras : innen...

Hozzavalok

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 tk cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 5 dkg vaj v. margarin
  • 3 dl tej
  • keves olaj a kisuteshez
Elkeszites

 A lisztet osszekavarom a sutoporral es a cukorral
Egy masik talban felverem a tojasokat,hozza keverem a tejet es, a felolvasztott vajat(ne legyen forro)
Utana a lisztes masszahoz hozzaontom a tojasos kevereket es csomomentesre kavarom
Egy suru masszat kapunk,ami nagyon eltero, a mi hagyomanyos palacsinta tesztanktol...de ilyen kell legyen...
Olyan serpenyoben kell sutni,hogy ne ragadjon le a palacsinta...en teflonba sutottem
A serpenyot egy szilikonos ecsettel kikentem,es felforrositottam,majd kb. 3 evokanalnyi masszat ontottem bele
Akkor kell megforditani,amikor kis buborekokat latunk a palacsinta tetejen
Akkor megforditjuk es meg keves ideig sutjuk...legyen szep aranybarna
Lehet kissebbeket vagy nagyobbakat sutni...tetszes szerint...
Lehet talalni barmilyen lekvarral,csokikremmel,juharsziruppal....
En,most szilvalekvarral talaltam...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése