Forras : innen ...
Nagymamam nagyon sokszor fozott ilyen levest,es en nagyon szeretem azota is,es sokszormegfozom...mi, cibrelevesnek nevezzuk...:)
A recept,ahogy en keszitem:
Hozzavalok
- 8 tojas (ebbol 2 tojas sargaja kell az eresztekhez)
- 4 cikk fokhagyma
- so,bors
- 1 pupos evokanal liszt
- keves cukor (elhagyhato)
- ecet
Apro kockakra vagom a fokhagymat...lehet atpreselni is a fokhagymat
Kb. 3 liter vizet odateszek foni,beleteszem a sot es a fokhagymat.es addig fozom amig a fokhagyma megpuhul
Elkeszitem az ereszteket :
A lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel, es a 2 tojas sargajaval,utana teszek bele a forro levesbbol is,kb 4-5 kanallal es jol osszekeverem ezzel is
A levest leveszem a tuzrol fozes utan,es hagyom egy keves idot hulni,kb. 5 percet,es csak ekkor csorgatom bele,lassan az ereszteket,hogy ne fusson ossze
Utana vissza teszem meg nehany percre,lassu tuzon
Utoljara teszem bele az ecetet es a cukrot izles szerint
Elkeszitem a tojasrantottat:
Felverem egy villaval a 6 egesz tojast es az eresztekbol megmaradt 2 feherjet,sozom,borsozom es 3-4 omlettet sutok belole
Amikor megsultek akkor kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe...
Citrommal is lehet savanyitani...
Amikor kesz,akkor az omlettet kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése