A magyar konyha mintegy kétszáz éves múltra visszatekintő jellegzetes képviselője. A magyar nemzeti ételek említésének gyakorisági sorrendje: gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza....
Forras : innen ...
Hozzavalok
- 70 dkg csirke felsocomb
- 1 nagy fej hagyma
- so, bors, piros paprika
- 2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- olaj a hagyma parolasahoz
A hagymat szalasra vagtam es olajban uvegesre paroltam
Hozza adtam a csirkecombokat es egyutt is paroltam amig a hus kifeheredett
Ekkor fuszereztem: so,bors,piros paprika,es felontottem annyi vizzel,hogy eppen csak ellepje
Lassu tuzon foztem,kozben megrazogattam(nem kavartam),hogy a hus ne torjon ossze
Ha szukseges,akkor meg potolni kell,mindig csak keves vizzzel,hogy inkabb magaban parolodjon mind vizben fojjon
Amikor felig puha,akkor hozza adtam az aprora zuzott fokhagymat
Mikor a hus megpuhult,ovatosan kiszedtem egy talba es felretettem
A lisztet elkevertem keves vizzel csomomentesre es hozzaadtam a tejfolt,ezzel is jol elkevertem,majd lassan a paprikas levehez kavartam
Visszatettem a combokat a tejfolos martasba,es egyutt meg par pillanatig foztem...
Hejaban fott,es olajban forgatott krumplival talaltam...
Eredetileg nokkedlivel talaljak,de jo krumplival,rizzsel,tarhonyaval,csigatesztaval...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése