2014. november 15., szombat

KEVERT KUGLOF


Csábító illat terjeng a konyha felől, az aranyszínű mandulás-mazsolás tésztakoszorú a meleg otthonosság érzésével ajándékoz meg bennünket. A név a német "Guglhupf” szóból ered, a "Gugl” szó kapucnit jelent. Hogy ki találta fel a kuglófot, talán már sosem tudjuk meg, receptjeit már a biedermeier korban is alkalmazták. Élesztőből, tejből, lisztből, tojásból, vajból némi cukorral és egy marék mazsolával laza kelt tészta készül, melynek összetétele évszázadokon át alig változott...

 A legenda szerint Marie-Antoinette francia királyné vitte a kuglófot osztrák hazájából Németországba, hozzánk onnan került...

Forras : innen ...

RECEPT

Hozzavalok 
  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaó
Elkeszites

 A tojasokat a cukorral habosra kavarom
Hozzaadom az olajat es a szodabikabornat es jol elkeverem
Utana felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet
Ketfele osztom,es az egyik felebe belevegyitem a kakaot,ha a kakos massza kemenynek tunik,akkor keves tejjel higitjuk
A kuglof format kiolajozom es kilisztezem
A tesztakat vegyesen a formaba ontom
Kozepes meleg sutobe sutjuk
Tuprobaval ellenorizzuk,gy megsult-e
Meg melegen megszorjuk vanilias cukorral
Bevonhatjuk olvasztott csokoladeval is...
A bogre amivel keszitettem 2 dcl-es...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése