2014. november 5., szerda

KOKUSZOS KREMES


A KOKUSZ

Mivel a gyümölcs nagyon hasonlít a majomfejhez, ha pedig átlyukasztják a diót, olyan, mintha vigyorogna, vélhetően ezért nevezték el a portugálok az ismeretlen eredetű kókuszdiót grimasznak, vagyis Cocosnak....
 A kókuszpálma a trópusi égövön honos növény, akár 30 méter magasra is megnőhet, levelei több méter hosszúak.

A pálma termése a kókuszdió, mely 1-2,5 kg-os, kezdetben zöld, majd sárga, és az érés során végül megbarnul és csontossá keményedik. Ebben található a termés magja, a dió, mely barna héjú. A maghéjban találjuk a kókuszvizet, mely az érés előre haladttával sűrűsödik, és végül ebből alakul ki a gyümölcs húsa, a fehér kókuszbél (kopra). Minél érettebb a gyömölcs, annál kevesebb benne a folyadék, és vastagabb a húsréteg, száraz állapotban 60 - 70% zsiradékot tartalmaz és számtalan módon feldolgozva fogyasztható.

A friss gyümölcs nagyon tápláló, rengeteg ásványi anyag található benne. Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magnéziumot és nagy mennyiségben kálciumot is...
 A legtöbb kókuszt a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Indiában termesztik...

Forras :innen...

Hozzavalok

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor (tésztához)
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 sutopor
  • 1 evokanal kakao
  • Krém :
  • 2 vanilias pudingpor(fozos)
  • 8 dl tej
  • 5 evokanal cukor
  • vanilia
  • 20 dkg kokuszreszelek
  • 1 tasak tortabevono
Elkeszites

 A tojasokat habosra kikavarni a cukorral,hozzaadni az olajat,es a sutoporral elkevert lisztet
Ha tul suru lenne a massza,lehet keves tejjel higitani...
Kefele osztani,az egyik felebe beletenni a kakaot
Zsirozott,lisztezett tepsibe simitani a kakaos tesztat es addig sutni,hogy eleg kemeny legyen ahhoz,hogy megbirja a kremet,vagyis szinte tuprobaig
Megfozzuk a pudingot
Keves hideg tejjel kikavarni a pudingporokat simara,majd hozzaonteni a tobbi tejet, a cukrot,a vaniliat
Utoljara hozzaadni a kokuszreszeleket
A barna tesztara simitani a kokuszos kremet,es erre jon a maradek feher teszta
Visszatenni a sutobe es keszre sutni
Amikor kihul bevonni a tortabevonoval
Az egy tasak tortabevono port kikavarni 2-3 teaskanal hideg vizzel...ne legyen tul hig de tul suru sem...
Nekem nem volt eleg a feher kokuszreszelekem es zold szinuvel potoltam,azert zoldes a krem...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése