2014. november 16., vasárnap

KRUMPLIGULYAS


Hozzavalok

  • 0, 30 dkg sertescomb
  • 4 nagy fej krumpli,
  • 1 kozepes fej hagyma
  • 2 szal sargarepa
  • so, bors, piros paprika
  • 2 babérlevél
  • 2 kiskanál suritett paradicsom
  • 2 cikk fokhagyma
  • Csipetkéhez:
  • 1 tojas
  • retesliszt
Elkeszites

 Az aprora vagott hagymat olajban megdinsztelem
Hozzaadom a kockakra vagott hust es egyutt is dinsztelem,amig a hus kifeheredik
Ekkor hozzzaadom a sot,borsot,piros paprikat,baberlevelet es felontom annyi vizzel,hogy ellepje
Kozben a megtisztitott krumplit kockakra vagom
A megtisztitott sargarepat felszeletelem
Amikor a hus felig puha,hozzaadom a sargarepat,krumplit es az aprora zuzott fokhagymat
Ha kell,meg potolom vizzel...attol fugg,hogy milyen surusegure akarjuk az etelt
Kozben elkeszitem a csipetket
A villaval felvert tojashoz annyi lisztet keverek,hogy kozepes kemenysegu legyen
Kulon,sos vizben fozom ki...lehet az etelbe is szaggatni
Amikor minden kelloen megpuhult,hozzaadom a suritett paradicsomot es a kifott csipetket
Nehany pillanatig meg hagyom,utana elzarom a tuzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése