Forras : innen ...
RECEPT
Hozzavalok
- 4 szál sápgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kis fej zellergumo
- 2 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
- 1 kis fej hagyma
- 1 piros paprika
- 1 zold paprika
- 1 krumpli
- 2 evokanal rizs
- 1 leves kocka
- lestyán fűszer
- citrom leve (a leves savanyitasahoz)
- A husgombochoz :
- 0, 5 kg darált hús (lehet barmilyen)
- 2 evokanal buzadara
- 1 tojas
A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra
A hagymat is aprora vagjuk
A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold paprikat,megkavarjuk,fuszerezzuk,soval,borsal es hozzaadjuk a leves kockat...
Feltoltjuk annyi vizzel,amennyi levest akarunk fozni
Kozben elokeszitjuk a husgombocokat
A ledaralt hushoz hozzaadjuk a tojast,sot,borsot,es a buzadarat es jol osszegyurjuk
Fele fovesnel hozzaadjuk a kockakra vagott krumplit ,zoldborsot es a rizset
Utana a daralt husbol formazott gombocokat
Keszre fozzuk
A vegen hozzatesszuk a lestyan zoldet es a citrom levet...mennyiseg,izles szerint...
Lehet tejfollel is talani...es csipos paprikaval...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése