2014. november 6., csütörtök

RIZSKOCH



A rizs, az emberiseg tobb mint 60 szazalekanak fo taplaleka. A vilag legegeszsegesebb alap elelmiszerei koze tartozik,mert szamos,a szervezet  szamara fontos anyagot tartalmaz. Vannak benne szenhidratok, feherjek,zsir,asvanyi anyagok,vitaminok es ballasztanyagok...
A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig - amelyekből sokkal többet tartalmaz, mint a többi gabonaféle - különösen magas a biológiai értéke. Az ásványi anyagok közül a magnéziumot kell kiemelni, a vitaminok közül elsősorban a B1-, B2-, B6-vitaminokat. Zsírt keveset tartalmaz, így alkalmas a zsírszegény, koleszterinmentes ételek készítéséhez...
Forras :innen ...
RECEPT :
Hozzavalok
  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 1 dl víz
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • vanilia
  • 1 csapott ek.liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 5 dkg vaj
Elkeszites

 A rizset foni tesszuk a vizzel,amikor felszivja a vizet,akkor hozzaontjuk a tejet es lassu tuzon a rizset puhara fozzuk
Elzarjuk a tuzet,es hagyjuk kihulni
A tojas sargakat,a cukrot,vaniliat es a puha vajat habosra kavarjuk
A tojasfeherjekbol kemeny habot verunk
A kihult rizset osszekavarjuk a tojasos masszaval,majd hozzaadjuk a sutoporral elkevert lisztet
A vegen,lazan hozzaadjuk a tojashabot
Kivajazott,lisztezett formaba ontjuk es kozepes tuznel sutjuk,amig a teteje pirulni kezd...
En, a tetejet keves porcukorral es reszelt etcsokival szortam meg...

 Lehet talalni: barmilyen lekvarral,vaniliasodoval,csokis pudingal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése