Hozzavalok
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zsir
- 2 evokanal cukor
- 4 tojas sargaja
- 1 evokanal tejfol
- 1 tasak sutopor
- A piskotahoz:
- 4 tojas
- 4 evokanal cukor
- 4 evokanal liszt
- 1/2 tasak sutopor
- 60 dkg szilva
- fahej
- buzadara(griz)
Osszegyurjuk a tesztahoz valokat:liszt,zsir,tojas sargaja,cukor,tejfol
A lisztbe vegyitjuk a sutoport
Hutobe tesszuk legalabb 1/2 orara
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tossargakat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza keverjuk a sutoporos lisztet es a tojas feherjek kemenyre vert habjat
Utana kivesszuk a hutobol a teszta masszat es kinyujtjuk tepsi nagysagura,es zsirozott,lisztezett tepsibe tesszuk
Erre buzadarat szorunk(grizet) es rea helyezzuk a kimagozott es 4-be vagott szilvakat
A hejas fele a szilvaknak legyen alul
Megszorjuk cukros fahejjal (cukor izles szerint)
Erre simitjuk a piskota tesztat
Sutobe tesszuk es kozepes tuznel sutjuk
Kozben az elso tesztabol maradt tojas feherjeket 15 dkg porcukorral kemeny habba verjuk
Amikor a teszta szinte kesz van akkor rea simitjuk a tetejere es vissza tesszuk a stobe,addig amoig a hab kissze megbarnul
En keszre stottem a tesztat es ugy tettem rea a habot utana a sutot grillre kapcsoltam es amikor kisse barnult a hab akkor kivettem
Nagyon szeretem ezt a sutit...:)
VálaszTörlés