2014. szeptember 9., kedd

HABOS SZILVAS SUTI




Hozzavalok
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsir
  • 2 evokanal cukor
  • 4 tojas sargaja
  • 1 evokanal tejfol
  • 1 tasak sutopor
  • A piskotahoz:
  • 4 tojas
  • 4 evokanal cukor
  • 4 evokanal liszt
  • 1/2 tasak sutopor
  • 60 dkg szilva
  • fahej
  • buzadara(griz)
Elkeszites

 Osszegyurjuk a tesztahoz valokat:liszt,zsir,tojas sargaja,cukor,tejfol
A lisztbe vegyitjuk a sutoport
Hutobe tesszuk legalabb 1/2 orara
Elkeszitjuk a piskota tesztat
A tossargakat habosra kavarjuk a cukorral
Hozza keverjuk a sutoporos lisztet es a tojas feherjek kemenyre vert habjat
Utana kivesszuk a hutobol a teszta masszat es kinyujtjuk tepsi nagysagura,es zsirozott,lisztezett tepsibe tesszuk
Erre buzadarat szorunk(grizet) es rea helyezzuk a kimagozott es 4-be vagott szilvakat
A hejas fele a szilvaknak legyen alul
Megszorjuk cukros fahejjal (cukor izles szerint)
Erre simitjuk a piskota tesztat
Sutobe tesszuk es kozepes tuznel sutjuk
Kozben az elso tesztabol maradt tojas feherjeket 15 dkg porcukorral kemeny habba verjuk
Amikor a teszta szinte kesz van akkor rea simitjuk a tetejere es vissza tesszuk a stobe,addig amoig a hab kissze megbarnul
En keszre stottem a tesztat es ugy tettem rea a habot utana a sutot grillre kapcsoltam es amikor kisse barnult a hab akkor kivettem


1 megjegyzés: