Hozzavalok
- 5 tojas
- 20dg cukor
- 20 dk liszt
- 5 evo kanal viz
- 1 tasak sutopor
- 40-50 dk eper
- 2 tasak vanilia puding(fozos)
- 0, 5 dl tej
- cukor
- 3 dl tejszin
- 1 tasak zselatin
- 2 tasak torta bevono zsele
- 5 dk vaj a pudinghoz
- porcukor a tejszinhez(izles szerint)
Eloszor mwgsutom a piskota lapot.
Az 5 tojas sargajat ki kavarom 20 dk cukorral jo habosra,utana az 5 evokanal hideg vizet,utana a felvert tojas habot es a sutoporral elkevert lisztet aprankent.
Amig sul a piskota elkeszitem a kremet.
A 2 tasak pudingot megfozom 5 dl tejben,cukrozom izles szerint es surure fozom,hozza adok meg melegen 5 dg vajat,es hagyom kihulni.
Az 50dk epret turmixolom.
Felverem a tejszint,hozza adom a zselatint amit el keszitek a lleiras szerint(leiras a tasak hatso felen) utana a cukrot (porcukrot) izles szerint.Kemenyre verem.
Hozza teszem a turmixolt eper kb. 3/4-et,es hutobe teszem.
Ekozben kettobe vagom a piskota lapot.
A kuhult pudingot a tejszines eperhez kavarom.
Elsimitom az also lapra es rea helyezem a masik lapot.
Hutobe teszem.
Elkeszitem a torta zselet(leiras a tasak hatso lapjan) a turmixolt eperrel es a hideg suti tetejere simitom gyorsan(hamar szilardul).
Megint huto szekrenybe teszem kb. 1 orat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése