2014. szeptember 22., hétfő

OMLOS ALMAS PITE

Hozzavalok

  • 1/2 kg liszt
  • 200 gr zsir
  • 1 tojas
  • 1 kis doboz tejfol
  • pici so
  • 5 evokanal cukor
  • 1 tasak sutopor
  • 2 kg alma
  • fahej
  • 4 evokanal griz(buzadara)
Elkeszites

 Osszegyurom a hozzavalokat:liszt,tojas,so,zsir,tejfol
Ha kemenynek talaljuk akkor keves tejet adunk hozza
Hutoszekrenybe tesszul legalabb egy fel orara
Az almat megmossuk,a maghazat kivesszuk es vekony szeletekre vagjuk...en az alma hejat rajta hagytam...cukrot izles szerint...
Foni tesszuk egy kis vizzel es a cukorral,a vege fele bele hintjuk a grizet(buzadarat)
Amikor puha hozza tesszuk a fahejat
Langyosra hutjuk
A tesztat 2 reszre osztjuk
Az egyik reszet kinyujtjuk tepsi nagysagura,es a tepsibe helyezzuk
Rea kenjuk a parolt almat es a masodik lappal beboritjuk
Villaval megszurkaljuk
Kozepes tuznel sutjuk
Nem kell nagyon megsutni
Meg melegen meghintjuk porcukorral

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése