2014. szeptember 10., szerda

CSOKIS PARFETORTA



Hozzavalok


  • 4 tojas sargaja
  • 8 evokanal cukor
  • 500 ml tej
  • 2 evokanal kemenyito por(amidon)
  • 1 vanilias cukor
  • nehany darab piskota
  • 400 ml habtejszin (Hulala)
  • 20dkg. tejcsoki(2 tabla)
  • 1 kis tasak zselatin por
Elkeszites

 A tojas sargakat a cukorral habosra kavarjuk
Keves tejben fel oldjuk a kemenyito port
Hozza adjuk a kikavart cukros tojashoz
Utana a vanilia port
Majd felontjuk a maradek tejjel
Kis tuzre tesszuk es allandoan kavargatjuk
Amikor mar surunek erezzuk,levesszuk a tuzrol
Meg melegen hozza adjuk a kockakra darabolt csokit
Hulni tesszuk
Kozben felverjuk a habtejszint a vege fele porcukrot teszunk bele izles szerint
A vegen hozza keverjuk a langyos vizzel feloldott zselatint
A kihult kremhez keverjuk a tejszint
Egy puspok kenyer format folpakkal kibelelunk
A masszabol ontunk bele egy reteget,erre teszunk egy sor darabokra tordelt piskotat amit egy pillanatra tejbe martunk
Utana megint kremes massza es piskota amig elfogy
A tetejere krem keruljon
Melyhutobe tesszuk legalabb 3 orat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése