2014. szeptember 28., vasárnap

PARADICSOM LEVES




Hozzavalok

  • 1 db.leves kocka
  • etolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 nagy sarga repa(murok)
  • zeller zöldje
  • keves cukor(ez el is hagyhato)
  • so, bors
  • 1 evokanal eperkocka teszta
  • buzadara(griz)
  • 2 tojas
  • 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom
Elkeszites

 A hagymat kis kockakra vagom es keves olajon megparolom(nem sutom)
Utana hozza adom a felvagott sarga repat(murkot)
Keveset ezzel is parolom
Hozza adok annyi vizet amennyi levest akarok fozni,sozom,borsozom es bele teszem a leves kockat is
Kozben elkeszitem a dara galuskat
A tojasokhoz annyi darat teszek,hogy sem tul kemeny,sem tul puha ne legyen
Amikor a sarga repa szinte puha,hozza teszem a suritett paradicsomot,fel lobbantom es bele szaggatom a galuskakat teas kanallal,es bele szorom az eper kocka tesztat
Amikor a galuska kelloen puha,hozza adom a zeller zoldet es a cukrot
A tuzet elzarom,es meg hagyom 10 percet lefodve,ami elott talalom...

 Amikor a leves keszre fott,lehet tenni 1 elhabart(felvert) tojast is.. Tejfollel is lehet talalni... A buzadara helyett,sima lisztet is lehet hasznalni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése