2014. szeptember 10., szerda

FASIRT KAPOR MARTASSAL




Hozzavalok

  • 1/2 kg darált hús
  • 2 kozepes krumpli
  • 1 kisfej hagyma
  • so, bors
  • 1 nagy tojas,vagy 2 darab kis tojas
  • keves kenyerbel
  • A martashoz:
  • 1 pupos evokanal liszt
  • keves olaj
  • zold kapor
  • so, bors, piros paprika
  • keves cukor(ez el is hagyhato)
  • ecet(izles szerint)
Elkeszites

 A daralt hust ossze keverjuk a fuszerekkel,a lereszelt krumpliva,tejben vagy vizben aztatott kenyerrel,tojassal
Gombocokat formazunk amit kisse lelapitunk a tenyerunkel
Bo olajban,es kozepes langon kisutjuk
En most kiolajozott teflon tepsiben sutottem es szinten kozepes tuznel,hogy a fasirtok jol atsuljenek
Elkeszitjuk a kapor martast
Keves olajban tesszuk a lisztet es tuzon felhabositjuk,nem kell piritani
Elkeverjuk keves hideg vizzel es hozza adjuk a kaprot,fuszereket
Jol elkeverjuk,hogy ne legyen csomos
Most felontjuk annyi vizzel amilyen surusegu martast akarunk
Allando kevergetessel keszre fozzuk
Amikor levettuk a turok nyomban hozza adjuk az ecetet
En most krumpli purevevel talaltam
De lehet mas korettel is: nokkedli,natur krumpli,csiga teszta...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése