2014. szeptember 9., kedd

KOMENYMAG LEVES GRIZ (BUZADARA) GALUSKAVAL




Hozzavalok


  • Olaj
  • 3 nagy csipetnyi komeny
  • 2 evikanal liszt
  • so, feher bors, piros paprika
  • 1 leves kocka
  • 2 tojas
  • griz(buzadara)
  • Petrezselyem zöld
  • Viz, kb.masfel liter...2 liter
Elkeszites

 Olajat teszek egy fazekba
Bele hintem a komenyt es hagyom,hogy kipattogjon
Akkor beleszorom a lisztet
Nem piritom meg,csak addig kavarom amig habozni kezd
Keves vizet teszek hozza es bele teszem a sot,borsot,leves kockat,paprikat
Fel ontom a tobbi vizzel
Kozben elkeszitem a griz (buzadara) galuskat
Felverem a tojasokat es annyi grizet(buzadarat) teszek bele,hogy sem tul puha sem tul kemeny ne legyen a galuska teszta
Amikor a leves forr akkor a galuskakat bele szaggatom es keszre fozom
Peterzselymet hintek rea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése