2014. szeptember 9., kedd

TOLTOTT PAPRIKA



Hozzavalok

  • 50 dkg. daralt sertes, csirke vagy pulykahus
  • 6 evőkanál rizs
  • 1-2 tojas (en 1-et tettem)
  • 1 kisfej hagyma
  • so, bors
  • zeller zöldje
  • keves liszt
  • Nehany darab piros vagy zold paprika
  • 20 dk. paradicsom paszta
Elkeszites

 Eloszor a olajon a hagymat uvegesre parolom
Hozza adom a rizset,felontom annyi vizzel,hogy picit el lepje...nem kell a rizset egeszen puhara parolni...
Hulni teszem
Elkeszitem a tolteleket:
A hust ledaralom
Hozza teszem a rizset,tojast es a fuszereket
A paprikakat kicsumazom es megtoltom a husos masszaval
A toltelekeket lisztbe martom
Egy fazekba kis olajat ontok es rea helyezem a toltelekeket...a zeller zoldjet is bele teszem
Fel ontom annyi vizzel,hogy el lepje a paprikakat
Fel forrralom es utana a tuzet leveszem kozepesre
Amikor mar szinte puha a paprika akkor a levet at ontom egy masik edenybe es fel oldom benne a paradicsom pasztat
Vissza ontom a paprikara es meg par pillanatig fozom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése